Antistres terapija

Posebno osmišljena terapija kod koje terapeut nježnim pokretima, detekcijom prstima, traži blokade u klijentovom tijelu. Prije početka tretmana – iz hoda, govora, mimike i refleksnih zona na licu klijenta, također iščitava što se događa u organizmu. Za to je potrebno izuzetno poznavanje anatomije, kao i znanje nekoliko tehnika rehabilitacije, akupresure, masaže, osteopatskih tehnika… Terapeut povezivanjem svih znanja i tehnika kojima vlada postiže iznimne rezultate. Antistres terapija uključuje tretman cijelog tijela, od glave do stopala, a pomoću nje se smiruje centralni živčani sustav, smanjuju pritisci na određena tkiva i organe, kao i na kosti, mišiće i zglobove, a klijent se dovodi u stanje ugode, mira, opuštenosti tijela i uma. Naš terapeut će s vama podijeliti kako si i sami možete pomoći u trenucima uznemirenosti. Terapija se odvija uz pažljivo odabranu opuštajuću glazbu i traje 45 minuta. Vaše tijelo zaslužuje ovo posebno, a vrlo učinkovito antistresno opuštanje. 

DS 97

Tretman dodatne snage za sportaše

Kombinacijom tehnika rehabilitacije, akupresure, osteopatije, miofascijalnog opuštanja te još nekih, naš terapeut sportašima i osobama sportske orijentacije naglo podiže energiju i dovodi dodatni kisik u područje tijela, odnosno vlastitom kombinacijom brojnih tehnika koje poznaje i kojima izvrsno vlada, stimulira energetsku protočnost. Svojim tretmanom omogućuje veću mobilnost, povećava snagu i tijelo priprema za bolje izvođenje performansi. Rješava tijelo blokada, energetski ga osluškuje i vraća koštani dio u ravnotežu nužnu za postizanje velikih ciljeva, a tijelu daruje osjećaj da leti. Tijelo postaje energetski laganije te dolazi do povećanja jakosti, snage i izdržljivosti. Uspostavlja se normalni rad metabolizma koji doprinosi stvaranju energije i funkcioniranju imunološkog sustava. Povećava se apsorpcija vode što dovodi do pojačanog znojenja odnosno čišćenja cijelog tijela.

zuti

Tretman dodatne energije za poslovne ljude

Sličan tretman onome dodatne snage za sportaše namijenjen povećanju energije poslovnih ljudi. Nije toliko invanzivan kao tretman za sportaše od čijih se tijela očekuje da su u vrlo dobroj ili odličnoj tjelesnoj formi, a s druge strane se posebno koncentrira na blokade u tijelu koje su rezultat menadžerskog ili intenzivnog poslovnog života – težina i brzina donošenja ključnih odluka, konstantno rješavanje problema, multitasking, previše vremena provedenog u automobilu i na sastancima, kao i onog na poslovnim ručkovima… Kombinacijom tehnika rehabilitacije, akupresure, masaže, osteopatije, miofascijalnog opuštanja te još nekih – tijelo postaje energetski laganije te dolazi do povećanja jakosti, snage i izdržljivosti. Uspostavlja se normalni rad metabolizma koji doprinosi stvaranju energije i funkcioniranju imunološkog sustava. Povećava se apsorpcija vode što dovodi do pojačanog znojenja odnosno čišćenja cijelog tijela. Tretman tijelu daje osjećaj da leti. Idealan tretman kako nakon napornog radnog dana, tako i prije nekog važnog sastanka – kompletno opuštanje, ali i punjenje dodatnom energijom možda će biti bitniji za uspjeh sastanka nego konkretna priprema za njega do posljednjeg trena.

20190612_202757

Manualna terapija

Manualnom terapijom uspostavlja se normalna funkcija kralježnice i perifernih zglobova, smanjuju upalne promjene na mekim strukturama i poboljšava prokrvljenost. Moć samoizlječenja nije moguća ukoliko su prisutne blokade na koštanom dijelu, te se tu koriste tehnike manipulacije zglobova/kralježnice. Manualna terapija pomaže u mnoštvu slučajeva. Npr. nakon dugotrajnog sjedenja stvara se pritisak na područje križnog dijela kralježnice. Smanjuje se mobilnost kukova čime se bol javlja u području križa, ali se bolovi mogu projicirati i u  područje nogu (slabost nogu, trnci, loša cirkulacija, slabi osjet…). Dugotrajnim sjedenjem usporava se i rad organa. Zbog položaja ramena/ruku (usmjerenost prema naprijed) bolovi se mogu projicirati u područje grudnog koša, vrata, lopatica… Iz neugodne ukočenosti u vratnom i ramenom dijelu dolazi do loše cirkulacije u navedenom području. Posljedice su: umor, pad koncentracije,  slabljenje moždanih vijuga, depresivna stanja, razdražljivost, migrene, glavobolje, pritisci u području glave, slabosti ruku… Naveli smo manji dio tegoba gdje manualna terapija može pomoći, a sigurni smo da ste se negdje prepoznali… Naš terapeut Vam je na raspolaganju.

Kraniosakralna terapija

Kraniosakralna terapija je specifičan oblik lagane i nježne terapije pritiska na spojeve kosti lubanje i sakruma. Terapeut koristi tehnike pritiska oko 5 grama kako bi uočio ima li osoba kakve prekide u protoku cerebrospinalne tekućine ili bilo kakva ograničenja u fascijalnom sustavu. Svaka misao, emocionalno stanje kao i vanjski podražaji utječu na kraniosakralni ritam donoseći asimetrije, restrikcije i probleme na psihofizičkoj razini – na njih djeluje ova metoda. Dolazi do otpuštanja napetosti u središnjem živčanom sustavu koje omogućuje uklanjanje boli, jačanje zdravlja i imuniteta. Pomaže kod glavobolja, migrena, šumova u ušima, nesanica, problema s cirkulacijom, bolova u vratu i kralježnici, fibromialgija, kroničnog umora, poremećaja TMJ, skolioza, anksioznosti…

Fizioterapeutska procjena  

Fizioterapeutska procjena uključuje razgovor s klijentom iz kojeg fizioterapeut skuplja informacije (način života, aktivnosti, traume, prijašnja bolna stanja) koje mu  služe u pronalaženju uzroka bolnih stanja i tjelesnih poremećaja. Fizioterapeutskom procjenom utvrđuje se razina funkcionalnog odstupanja pojedinih tjelesnih sustava kao i utjecaj poremećaja i bolesti na aktivnosti svakodnevnog života pojedinca. Naš terapeut radi  detaljnu procjenu posture, analizu koštano-mišićnog sustava te različite testove (funkcionalne, neurološke, ortopedske). Procjena uključuje izradu plana i smjernice terapijskog djelovanja. Fizioterapeutska procjena nužan je početak svakog uspješnog tretmana.

fizio-1

Mobilizacija zglobova

Mobilizacija je nježan, ritmički, ponavljajući pasivan pokret s ciljem ponovne uspostave mobilnosti i funkcije te smanjenja boli u zglobu i okolnim tkivima. Tehnika je male brzine, a velike amplitude. Mobilizacija se preporučuje osobama koje imaju problema s bolnim i zakočenim zglobovima. Pristupom dolazi do smanjenja boli, poboljšanja cirkularnosti, te povećanja opsega pokreta.

Manipulacija zglobova

Spinalna manipulacija kralježnice 

Osteopatska tehnika koja pronalazi zglobove koji se ne kreću jednako dobro ili simetrično s drugim zglobovima. Pristup aktivira prepreku za kretanje u zglobu i koristi brzi, ali kratki potisak da bi prevladao tu barijeru. Uz pravilno pozicioniranje pacijenta, velika brzina male amplitude zahtijeva vrlo malo sile i može se posebno ciljati na segmente kralježnice. Tehnika služi ponovnom uspostavljanju normalnog raspona kretanja, ublažavanju pritiska na zglobove, smanjenju upala i poboljšanju živčanih funkcija te tjelesnog funkcioniranja.
Indikacije: glavobolje, vrtoglavica, bol u vratu, bolna pokretljivost, nepravilno držanje, skolioze, križobolja, lumboishialgija, diskus hernija, loša cirkulacija…