n_b356

NAVELO MOBILITY

Navelo za sport - izdržljivost

Tehnologija PhysioBoost koristi našu vlastitu napetost površine kože za aktiviranje metaboličkih procesa tijela a poboljšava se mobilnost, izdržljivost i regeneracija tijela.

Djeluje na receptore za bol – bol nestaje u roku 30 min.
Vrača fascijama elastičnost i strukturu
Opušta muskulaturu
Poboljšani unos kisika
Povećavanje energetske razine (ATP) u samim stanicama, minimalno 200%
Smanjuje razine MDA-LDL
Smanjuje razine kortizola (hormon stresa)
Do 41% povećana revitalizacija epidermalnih stanica
Do 23% povećana revitalizacija dermalnih stanica
Do 57% svih epidermalnih Keratinocita nakon 24h
Do 12% povećana revitalizacija vezivnog tkiva nakon 48h
Poboljšava protok limfnog sustava
Izgrađuju se novi mikro krvožilni sustavi
Izgrađuju se novi živčani sustavi
Ubrzava oporavak cijelog tijela

Temelji se i na principu djelovanja akupresure i limfne drenaže.

Pomaže i kod:

Artroza
Artritis
Fibromialgija
Reumatizam
Uganuća
Hematoma

Navelo za bol- fizikalna terapija

Navelo Mobility proizvodi djeluju vrlo učinkovito kao „lijek“ za fascije.

„Fascije prožimaju tijelo poput trodimenzionalne paukove mreže. Bez ovog unutarnjeg oklopa sastavljenog od tankih slojeva vezivnog tkiva, mišići bi bili poput čvrstog sirupa. Fascije omotavaju i podupiru organe, osiguravaju zdravo držanje tijela i čvrstu siluetu, komuniciraju s cijelim tijelom putem živčanih receptora. One utječu na poboljšanje rezultata sportaša.“

Prof. Dr. Oliver Tobolski, Medicinski ravnatelj Klinike za sportsku ortopediju, Köln

Koju ulogu imaju fascie ?

S jedne strane, fascia pruža zaštitu i s druge strane, prenosi informacije. Postoje tri različite vrste: Površinska fascia – dubinska fascia – visceralna fascia

Površinske fascie se nalaze u potkožnom tkivu gdje djeluju kao ne-neuronska mreža. Uglavnom se nalaze u gornjem području dva velika okretajna mišića glave, na podnožju vrata i iznad prsne kosti. Obuhvaćaju žlijezde, organe, krvne žile, limfe i nerve.(Flexor-tetive ruke)

Duboke fascie prodiru i okružuju mišiće, kosti, živce i krvne žile. Nisu tako jako rastezljive i elastične kao površinske fascie. Ali zato imaju mnogo senzorskih receptora (fascia dijafragme).

Visceralne fascie imaju ulogu ovjesa i oblaganja organa. Obloženi sloj tako štiti pojedinačne organe. (fascia u pleuri - tanki, glatki sloj u unutrašnjosti grudnog koša)

1462894236514
fas_mtk

Koja je povezanost fascia s napetosti i boli?

Sljepljivanje fascia je terminologija koja označava promjenu vezivnog tkiva, koju doživljavamo kao napetost ili kao bol na dodir - naročito na tzv. okidačkim točkama. Fascie-terapijom i treningom napetost se može neutralizirati.

Što su točno sljepljene fascie?

Cesto se fascie razdvajaju u vlakna (u narodu: raščijaju, rasfilcaju) ili zalijepe zbog nedostatnog kretanja ili pogrešnog pokreta. Ali i preopterećenje može dovesti do zalijepljenosti fascia. Kada se fascie zalijepe, njihova mazivost je ograničena. To se događa kada se naš sustav napetosti i opuštanja prestane pravilno regulirati. Nastupa kronično povećana osnovna napetost. To može dovesti do otvrdnjavanja mišića. Kao rezultat toga, limfna tekućina se transportira samo u ograničenoj mjeri, a fibriogen, neaktivno ljepilo za tkivo koje služi za popravak ozljeda i koji se nalazi u limfnoj tekućini, pretvara se u fibir i tako potiče proces vezivanja.

Što još pozitivno djeluje na fascie?

S jedne se strane treba spomenuti ciljano istezanje, yogu i akupunkturu. Ove metode imaju pozitivan učinak na cijelu našu fascijalnu mrežu. Također postoji velika razlika između vježbi za fascije i vježbi za mišice.

Kvantna tehnologija – regeneracija

Istraživanje i tehnologija - Kontinuirano istraživanje potiče znatiželja i zanimanje za fotonski inženjering, za bio fizikalne i kvantne fizikalne procese. Povezivanje mnogih malih impulsa može pokrenuti jedan veliki, tako da su sve sirovine u našim proizvodima pažljivo odabrane. PhysioBoost se postavlja u jedan nosač, da bi skupa s nosačem razvio svoje djelovanje preko kože ljudskog bića. Pri tome su izazvani mikro-podražaji. Učinak interakcije mišića s fizikalnom membranskom tehnologijom usporediv je s masažom terapeuta. Tehnologija koristi vlastitu napetost površine kože za aktiviranje tijela.
PhysioBoost- inovativna tehnologija u setu Navelo proizvoda koji koristi jedinstveni strujni mehanizam podražaja koji je ugrađen u kremu, spray ili roll-on radi učinkovitijeg zadržavanja na površini kože.

faszien-01

Mogu li proizvodi pomoći?

Proizvodi Finca NAVELO razvijeni su u suradnji s liječnicima i fizioterapeutima i koriste se u praksi kao potporna terapija za ciljano liječenje zalijepljenih i uništenih fascija.

Terapija

S Navelo posebnim proizvodima za pokretljivost nastojimo ljudima dati malo više fleksibilnosti, kako bi se ponovno stvorila kvaliteta života. Tako smo i na ovom području razvili nekoliko proizvoda koje možete koristiti prema vašim potrebama.

mobility-produktgruppe-4

Navelo proizvodi

cream_n

Navelo krema za pokretljivost sa mentolom (150 ml) - Ovaj je proizvod namijenjen cijelom tijelu i može se primijeniti po potrebi. Pri tome se mogu tretirati i velike površine. Krema je razvijena na temelju izvorske vode i doprinosi povećanju kvalitete života i blagostanja. Krema je testirana od strane fizioterapeuta i idealna je za podršku masažama. Krema je pogodna za svakodnevnu uporabu. Posebno kao potpora kod terapija za smanjenje napetosti, blokada i sportskih ozljeda.

sprey_n

Navelo sprej za pokretljivost (150 ml) - Ovaj proizvod se po potrebi ciljano raspršuje na željeno mjesto. Sprej za mišićno vezivno tkivo je inovativni sprej s učinkom pucketanja - prvo hladno, a zatim toplo. Idealna kao pomoć kod masaža. Olakšava modrice, napetost, sportske ozljede i blokade.

rollon_n

Navelo Roll-on za pokretljivost (50 ml) - Ovaj proizvod se može koristiti po potrebi i na ciljana mjesta. Posebno je pogodan za zglobove, leda i ramena. Naročito umanjuje duboku napetost i blokade. Roll-on sa snažnom zagrijavajućom karakteristikom. Cak i male količine su dovoljne za osjećaj olakšanja. Termofori su stvar prošlosti.

Iskustva korisnika

Prilikom rukovanja s pećnicom, prsti lijeve ruke završile su na grijačima od 200“C. Jagodice na tri prsta su od te vrućine natekle, skočili su plikovi i izgorila je koža, vidljivi bijeli tragovi. Isti moment upotrijebljen je sprejem Navelo koji je hladio opečene prste. Nakon mirovanja od 2 minute, nastavilo se sa pripremom ručka. Nakon prolaska cirka pola sata, na iznenađenje svih prisutnih, na prstima ozlijeđene ruke nije bilo nikakve boli, niti otekline, niti spaljene kože, jednom riječju nikakvih vidljivih tragova da su ti prsti nedavno pretrpali takvu traumu.

- Renata B.

Bolne noge, sa velikim oteklinama i poremećajem cirkulacije te drastičnom promjenom boje kože. Trauma koja je trajala tjednima. Nakon učestale primjene Navelo proizvoda Roll-on i Spreya koji zajedno imaju funkciju limfne drenaže, te nakon 3 dana došlo je do fantastičnih rezultata da je nestala bol, oteklina i da se vratila prirodna boja kože.

- Marija P.

Uganuće desnog gležnja i stopala sa velikom i bolnom oteklinom. Šepanje i bolovi prilikom hoda. Pri povratku kući, navečer tretman s roll-onom i sprejem navelo svakih pola sata 3 puta uzastopce. Drugi dan niti 24 sata od traume, poslovne obaveze su zahtijevale šetnju kroz grad, koja je prošla bez bolova i normalan hod. Nakon narednih 24 sata prezentacija skakanja na desnoj nozi bez ikakvih vidljivih trauma niti boli. Po iskustvu fizioterapeuta takva trauma nebi dozvolila sljedećih 5 do 7 dana normalnog hoda. Navelo uspješno izvršio terapiju u rekordnom roku.

- Leonardo B.

Maserka sam po struci, ali godinu dana ne radim jer imam upalne procese. Pila sam brufene i analgetike, te na kraju završila na terapijama u bolnici.Godinu dana bolovanja i obavezna operacija na obje ruke, te možda i rana mirovina nisu me činile sretnom.Nakon samo tri dana korištenja proizvoda osjetila sam olakšanja. Počela sam osjećati snagu u rukama i polako sam odradila prvu... pa drugu masažu.Sad masiram kao i prije i koristim Navelo proizvode u praksi. Spoznaja da su mi rezali karpalne kanale na jednoj ruci i najavili rezanje kanala na drugoj me uvijek rastuži.

- Mirsada

Preletio sam preko stepenica i ozlijedio vrat i kralježnicu. Nakon tri mjeseca samo-uvjeravanja da će bol proći krenuo sam sa terapijama. Nisu mi pomogle ni nakon tri mjeseca. Od prijatelja sam na poklon dobio Navelo proizvode i već nakon dva dana osjetio sam olakšanje. Prestao sam koristiti Navelo proizvode i bol se vratila. Sa nepovjerenjem sam ponovo počeo koristiti proizvode i svakim danom sam imao manje tegobe. Zvao sam prijatelja za više informacija o djelovanju proizvoda i prihvatio sam Navelo mobility djelovanje kroz pojašnjenje i primjenu, te sad imam posebno dobro mišljenje o proizvodima.

- Damir

Profesorica sam na Prometnom fakultetu u Zagrebu. Prije dvije godine sam preživjela nalet kombija. Nezgodno sam pala i ozlijedila vratnu kralježnicu. Hematomi su se povukli , ali posljedice su ostale. Zbog smanjene mobilnosti i funkcionalnosti pokreta tri godine sam obilazila liječnike. Saznala sam za Navelo proizvode i nakon samo dva tretmana primijetila sam razliku u mobilnosti... Kako naše zdravstvo ima svoje kriterije, a privatno košta.... promijenila sam rutinu. U jutro odradim akupresuru na stopalima i navečer prije spavanja namažem roll-onom i kremom zglobne veze. .... razlika je drastična.

- Melita